top of page

Zij-instroom

Staij_vliegtuigje roze.png

Carrièreswitch naar het basisonderwijs 

Wil je als zij-instromer in beroep (ZiB) in het Amsterdamse basisonderwijs werken? Zie deze routekaart met meer informatie over hoe je zij-instroom leraar in het basisonderwijs in Amsterdam wordt.

 

Je bent welkom bij 1Loket, het centrale aanmeldpunt voor zij-instromers in het primair onderwijs in Amsterdam. Bij 1Loket kun je je aanmelden voor een stedelijk werken-lerentraject. Dat biedt unieke voordelen; een intermediair ondersteunt je bij het traject en je krijgt extra begeleiding van een ervaren coach. Als extra bonus sta je voor een Amsterdamse klas. Dat is het leukste wat er is; nergens vind je zoveel diversiteit, afwisseling en verschillende scholen met alle typen onderwijs. Hier maak je het verschil voor de kinderen in jouw klas. En er is altijd een school die bij jou past.

 

1Loket organiseert maandelijks een online voorlichting voor geïnteresseerden (met een HBO/WO diploma) in het zij-instroomtraject basisonderwijs in Amsterdam.
In deze voorlichting horen zij het praktijkverhaal van een zij-instromer, hoe mooi het vak is en hoe de combinatie werken en leren is. De route van het zijinstroomtraject wordt toegelicht en in breakoutrooms kan gericht vragen gesteld worden aan de zijinstromer, de intermediairs en vertegenwoordiging van de Pabo's.

De eerstvolgende voorlichtingsbijeenkomst is 16 februari 2023, 19.00-20.00 uur, online.

 

Volgende data zijn: 20 maart, 
18 april, 15 mei, 15 juni,, 3 juli, 

19.00-20.00 uur online. 

 

Geef je hier op voor een maandelijkse voorlichtings-bijeenkomst van 1Loket.

Amsterdam leidt op voor de stad

In Amsterdam leiden de basisscholen samen toekomstige leraren op voor de stad, dat hebben de schoolbesturen en de gemeente Amsterdam zo afgesproken in het Noodplan lerarentekort Amsterdam. Dit plan bevat een groot aantal maatregelen om het lerarentekort in de stad terug te dringen, het integrale zij-instroomtraject is daar één van.
Scholen die extra ruimte hebben leiden zij-instromers op voor scholen die deze ruimte door het lerarentekort niet hebben. Voor zij-instromers is een kwalitatief sterk omscholingstraject ontwikkeld met extra begeleiding. Om zij-instromers helder en eenduidig te informeren, is 1Loket opgezet, waar alle kennis en ervaring van de stad op het gebied van zij-instromen in het Amsterdamse basisonderwijs is samengebracht. Zo investeert het Amsterdamse basisonderwijs in gemotiveerde leerkrachten voor de toekomst. 


Meer informatie over het zij-instroomtraject bij Staij? Neem contact op met Els Ramaekers via eramaekers@staij.nl

Omscholings-traject op maat bij Laterna Magica

IKC Laterna Magica biedt een NIEUW zij-instroomtraject met veel maatwerk voor de zij-instromer. Laterna Magica doet dit in samenwerking met Hogeschool Utrecht. Dit zij-instroomtraject is volledig geïntegreerd in de bestaande lerende organisatiestructuur met teamleren als basis. Op Laterna Magica sta je er als zij-instromers niet alleen voor. Je bent onderdeel van een unitteam met een gedeelde uitvoeringspraktijk waardoor je verantwoordelijkheden draagt die passen bij jouw kwaliteiten en ontwikkeling. Dat geeft jou de ruimte om je eigen tempo te volgen.


Kortom: leren en werken op een innovatieve plek, regie over je eigen leren, veel ondersteuning en starten is het hele jaar mogelijk. Neem een kijkje: www.laternamagica.nl.

Ben jij gedreven om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling? Heb je je verdiept in Laterna Magica, en wil je niets liever dan als zij-instromer leren en werken op Laterna Magica? Ben je een doorzetter, creatief en een teamspeler?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Stuur dan je CV en motivatie naar sollicitaties@laternamagica.nl

Staij_personen_RGB_multicolor reeks 2.png
bottom of page