top of page

Praktisch

Op deze pagina vindt je allerlei handige informatie, tips en links.

Klik op de onderwerpen hieronder om er meer over te lezen of scroll naar beneden. 

Staij_personen_RGB_multicolor reeks 2.png

Onderwijs Consumenten Organisatie

Vraag, probleem of klacht over schoolgaan in Amsterdam? OCO informeert, adviseert en verbindt Amsterdamse ouders (en leerlingen en MBO-studenten).

Het stedelijk toelatingsbeleid

De scholen van Staij volgen de stedelijke toelatingsregeling, zie hiervoor de site van het Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam en de website van de gemeente Amsterdam.

Voorscholen

Als uw kind tussen de 2 en 4 jaar is, kan hij of zij naar de voorschool. Lees hier hoe het precies werkt.

Schoolvakanties

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) geeft adviesdata voor schoolvakanties. De scholen van Staij behoren tot de regio Noord. Op alle scholen van Staij worden extra vakantieweken en -dagen ingepland. In de schoolgids van de school leest u wanneer de vakanties van uw school zijn en andere vrije dagen.

Leerplicht

Op het moment dat uw kind 4 jaar oud is, mag hij of zij naar de basisschool. Uw kind is dan nog niet leerplichtig. Als uw kind naar school gaat, dan verwacht de school wel dat u zich houdt aan de regels van de school. Volgens de Leerplichtwet zijn kinderen van 5 tot 18 jaar leerplichtig. Lees hier hoe het werkt.

Meldpunt discriminatie Amsterdam

Het Meldpunt Discriminatie Amsterdam is een onafhankelijke stichting die werkt aan het voorkomen en het bestrijden van discriminatie.
Het meldpunt doet dit door middel van klachtenbehandeling, voorlichting en advies en uitvoeren van onderzoek. Ben je gediscrimineerd? Of zie je dat iemand anders dit overkomt? Meld het vandaag nog. 

bottom of page