top of page

Onze drijfveer

Wij geloven dat ieder mens het recht én het vermogen heeft om talenten tot bloei te laten komen. Dit draagt bij aan dagelijks geluk.

Staij is veel meer dan een optelsom van openbare basisscholen in Amsterdam Oost. Wij maken talentontwikkeling bereikbaar voor iedereen. We hebben de organisatiekracht om waar te maken waar we voor staan. Elke leerling en elke collega kan zich ontplooien op een manier die past.

Staij_personen_RGB_multicolor reeks 2.png
DNA start

Een breed palet aan leervormen waar iedereen welkom is.

In 2008 werd onze stichting opgericht onder de naam “Samen tussen Amstel en IJ”. Vanaf dat moment bundelden we onze krachten in het gebied waar onze ruim 6.000 leerlingen dagelijks het fundament leggen voor hun toekomst. Inmiddels staan we bekend onder de afkorting ‘Staij’.  
Op onze zeer diverse basisscholen bieden we ondersteuning voor kinderen op elk niveau, intern en extern. Via het curriculum van de verschillende onderwijsconcepten, en initiatieven zoals de Topklas en als partner van Day a Week.

Voor collega’s bieden we allerlei handvatten voor groei zoals de Opleidingsschool, het Coachingshuis, leernetwerken, participatie in wetenschappelijk onderzoek, studiedagen, events en studiereizen, IKC ontwikkeling en de ontwikkeling van nieuwe scholen.
 

Onze waarden

Elke school heeft een eigen karakter, en toch delen we drie waarden die belangrijk zijn voor de hele organisatie. Het zijn eigenschappen die ons typeren. Het is de basis voor hoe we naar onderwijs kijken en hoe we de dingen organiseren. Hoe we met elkaar omgaan en onszelf ontwikkelen.

Illustraties_RGB_hand met hart groen.png

Zorgzame verbinders

We helpen elkaar om te leren, verantwoordelijkheid te delen en met een open blik naar de wereld te kijken. We zijn oprecht, transparant, toegankelijk en hebben vertrouwen in elkaar.

Illustraties_RGB_pijl roze.png

Vindingrijke eigendenkers

We geven veel ruimte aan eigen koers en vernieuwing. We zijn nieuwsgierig en hebben moed om dingen in beweging te brengen. Hierbij tonen we eigenaarschap. Noem ons Amsterdams: eigenwijs met een voorliefde voor diversiteit en vrijheid.

Illustraties_RGB_doel rood.png

Ambitieuze 
vakmensen

We hebben veel expertise en ervaring in huis waardoor we professionele kwaliteit kunnen bieden. We zijn context-gedreven, dagen onszelf uit om altijd te blijven leren en leggen de lat hoog. We zijn hier trots op en we delen onze kennis graag om anderen verder te helpen.

Waarden

Lees verder & ontdek meer

bottom of page